Academische Jaarprijs 05/06
Hoe werkt de Academische WebQuiz?

Meedoen is heel eenvoudig: geef je naam en mailadres op om de quiz te spelen en in aanmerking te komen voor de prijzen. Als je bent ingelogd verschijnen de vraag en mogelijke antwoorden. Bij het starten van een nieuwe vraag verschijnt eerst de vraag, bovenaan het scherm.

Je krijgt enige tijd om rustig de vraag te lezen. Vervolgens verschijnen de mogelijke antwoorden op het scherm. Wanneer de antwoorden volledig leesbaar zijn start de klok en kan je klikken op een van de antwoorden. Je hebt tien seconden de tijd om de vraag te beantwoorden. Per seconde minder op de klok verlies je punten. Reageer dus snel.

Na de laatste vraag wordt je score automatisch toegevoegd aan het weekklassement. De winnaars ontvangen 3 maanden een webabonnement op NRC.nl: behalve de digitale krant, heb je hiermee toegang tot het uitgebreide krantenarchief en de Encarta Winkler Prins Encyclopedie. De quiz eindigt met de finale van de Academische Jaarprijs, de winnaars van de weekklassementen strijden dan om het eindklassement.

Open het quizvenster.