Academische Jaarprijs 05/06
Wageningen Universiteit wint Academische Jaarprijs!

Het team van Wageningen met de hoofdprijs Donderdag 1 juni heeft Wageningen Universiteit de hoofdprijs van 100.000 euro gewonnen in de finale van de Academische Jaarprijs in de CINEAC te Amsterdam. In de competitie wie er het beste in slaagt om wetenschappelijk onderzoek te vertalen voor een breed publiek bleek Wageningen de favoriet boven de andere twee finalisten Universiteit Leiden en Rijksuniversiteit Groningen in deze eerste Battle of the Universities.

Eerder hadden liefst 65 teams van de 13 Nederlandse universiteiten zich al ingeschreven voor de voorronde van de Academische Jaarprijs 2005/2006. In 400 woorden dienden zij de jury te overtuigen van hun plan van aanpak. De jury nomineerde per universiteit één voorstel die varieerden van balletvoorstelling tot soap, van film tot een levensechte reconstructie.

Actueel:
1 juni niet geweest? Bekijk nu de videofilm Slotmanifestatie!
[...] lees verder »

Column:
Communiceren doe je met elkaar
[...] De presentaties waren een onorthodox staaltje wetenschapscommunicatie, waar het plezier vanaf straalde. Creatief en enthousiast hebben de teams laten zien hoe leuk, dichtbij en relevant wetenschap kan zijn. [...] lees verder »

Hier tref je een compleet verslag van de eerste editie Academische Jaarprijs met weblogs van de teams en videoverslagen van de gastcolleges en de slotmanifestatie. Verder bieden we je het laatste (internationale) nieuws uit de wetenschap en kan je je wetenschappelijke kennis testen met de Academische WebQuiz.

In september 2006 start de inschrijving voor editie 2006/2007!