Nieuws 19 april 2013 | Workshop Communicatie

Op vrijdag 19 april vond bij het NWO in Den Haag de Workshop Communicatie plaats voor de teams die door waren naar de tweede fase van de Academische Jaarprijs 2013.

De middag begon om 13.30 uur met een welkomstwoord van bestuursvoorzitter Jan Karel Koppen. Hierna nam Frans Snik (teamcaptain van het winnende team uit 2012) het woord tijdens zijn presentatie; over hoe Team Snik met het project iSPEX de Academische Jaarprijs 2012 won en hij gaf de aanwezigen tips over hoe zij het beste het traject van de Academische jaarprijs konden doorlopen. Hierop volgde het mini-college van Marja van der Putten (hoofd Communicatie KNAW), over waarom we communiceren over wetenschap en hoe we dit het beste kunnen aanpakken (oa. doelgroep, waarom en hoe). Hierna namen Karin Schagen en Thijs Brandsma het over, freelance televisiemakers voor Labyrint van VPRO. Via een workshop Storytelling werden de teams uitgedaagd om na te denken over de kern van hun onderzoek en hoe zij dit aan een doelgroep kunnen overbrengen. Toen bleek dat veel teams het moeilijk vinden om de kern en de insteek van elkaar te scheiden. Via vragen en korte brainstormsessies daagden Karin en Thijs de teams uit om ‘out-of-the-box’ te denken en hier meer vorm aan te geven.

De foto’s van de Workshop Communicatie zijn hier te vinden