Nieuws Het spel van de Gouden Eeuw

Deze week stelde team Gelderblom van de Universiteit Utrecht zich voor in NRC Handelsblad en in nrc.next.

Het spel van de Gouden Eeuw is een single player strategiespel, waarbij de speler moet proberen zijn vermogen zo groot mogelijk te maken. De speler wordt hierbij geholpen of gehinderd door politieke, economische en persoonlijke omstandigheden. De speler kan zelf invloed uitoefenen op die omstandigheden, maar moet zich vooral goed indekken tegen de risico’s. Tegelijkertijd leert de speler over de financile markt in de Gouden Eeuw. De spelregels van het spel zijn de resultaten van het onderzoek van het team. Dit onderzoek heeft als doel om te achterhalen op welke manieren ondernemers in de Gouden Eeuw hun zaken financierden. Alle informatie die het team gevonden heeft, zijn direct vertaald naar het spel. Klik hier om naar het webblog te gaan dat team Gelderblom bijhoudt over hun project en ga naar geldindegoudeneeuw.nl voor de website over het spel van de Gouden Eeuw.