Nieuws Kies de Aanval

Deze week stelt team Ferrari van het Leids Universitair Medisch Centrum zich voor in NRC Handelsblad en in nrc.next.

Team Ferrari richt zich met zijn project Kies de aanval’ op het verkrijgen van erkenning en herkenning voor patinten met aanvalsgewijze hersenaandoeningen. Dit zijn hoofdpijnaanvallen zoals migraine en clusterhoofdpijn, slaapaanvallen en flauwvallen. De kern van het plan is een interactieve tentoonstelling die samen met museum Corpus ontwikkeld wordt. Bij deze belevingstentoonstelling kunnen mensen zelf ervaren hoe het is om een migraine-aanval te hebben of flauw te vallen. Dit moet leiden tot meer begrip en herkenning. Kijk voor meer informatie op weblog.

Vanaf deze week kan er ook gestemd worden op èèn van de vijf finalisten voor de Labyrint Publieksprijs op www.labyrint.nl/publieksprijs.